Enter your keyword

Останні новини

Перший навчальний тиждень – з першої практики

Перший навчальний тиждень – з першої практики

Перший навчальний тиждень для студентів випускних курсів спеціальності 013 Початкова освіта педагогічного фахового коледжу Хортицької національної академії в новому навчальному році розпочався з практики «Спостереження за навчально-виховною роботою вчителя-класовода в перші дні дитини в школі». 

          Здобувачі освіти мали можливість ознайомитися з особливостями періоду адаптації першокласників до нових умов у перший тиждень їх перебування в школі. Тож студенти четвертих курсів і 3Є спостерігали за організацією освітнього процесу в школах  Хортицького району міста Запоріжжя. Ми вдячні вчителям Васильєвій Н. О. (Запорізька гімназія № 24),  Гостіщевій Ю. О., Овлах В. М., Шевченко О. А. (Запорізька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 40), Мажарі І. В. (Запорізька гімназія № 51), Корнєєвій Н. В. (Запорізька гімназія № 91), Цимбал Т. В. (Запорізька гімназія № 92) за те, що в надзвичайно складних умовах дистанційної роботи показали нам, хто такий першокласник, які має особливості фізіологічного й психічного розвитку, його вікові й індивідуальні якості. Вчителі-класоводи ділилися своїми знахідками щодо адаптації дітей до нових умов їх життя в новій соціальній ролі – учень школи.

          За результатами цього виду педагогічної практики проведена підсумкова конференція «Ступінь готовності та адаптація першокласників до навчання в школі». Важливою складовою практики було опрацювання студентами питання про психологічні аспекти організації освітнього процесу в умовах воєнного стану. І здобувачі освіти, і методисти практики  зауважили, що такий досвід спілкування і навчання виявився дуже корисним.

Завідувач навчально-виробничої практики Алла ЛАПІНА

Коментарі відсутні

Добавить комментарий

Your email address will not be published.